Pages

Saturday, March 14, 2020

ΦΙΑΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Της Τυρινής αλλά και στους γάμους τα μακαρόνια είχαν την τιμητική τους και ήταν το κύριο πιάτο.Με ελάχιστα υλικά, αλεύρι, νερό, λάδι και αλμυρή μυζήθρα οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν ένα πολύ νόστιμο φαγητό με υλικά που είχαν στο σπίτι.









Ανακατεύουμε το αλεύρι με το χλιαρό
νερό.Αν θέλετε παραλείπετε το αλάτι μιας και η μυζήθρα που θα μπει στο τέλος έχει  μπόλικο. Φτιάχνετε μια σκληρή ζύμη, τις δίνετε μακρόστενο σχήμα και την κόβετε σε κομμάτια. Τα πλάθετε, τα κάνετε στρογγυλά, κατόπιν τα βάζετε στην άκρη και τα σκεπάζετε.
Παίρνετε το πρώτο κομμάτι, το πιέζετε με το χέρι  να πλατύνει και ανοίγετε  με τον πλάστη φύλλο στο πάχος που εσείς θέλετε. Κάντε το όσο πιο λεπτό μπορείτε, μην το φοβάστε.
Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες. Για ευκολία μπορείτε να τοποθετείσετε  ένα μεγάλο ξύλο κοπής, δίπλα και ψηλότερα από το πιάτο, που θα πέσουν τα μακαρόνια. Παίρνετε την πρώτη λωρίδα και κόβετε πολύ ψιλά κομμάτι α(μη το  φοβάστε γιατί μόλις μπούν στο νερό θα φουσκώσουν).

Κοσκινίζετε τα μακαρόνια για να φύγει το περίσιο αλεύρι και τα ρίχνετε σε καυτό νερό στην κατσαρόλα  που κοχλάζει για να ανέβουν πάνω γρήγορα. Τα βγάζετε μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε σε πιάτο με ενδιάμεσες στρώσεις μυζήθρας. Ρίχνετε καυτό λάδι από πάνω.


No comments:

Post a Comment

"ΤΟ ΚΑΡΑΟΥΛΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ"

Καραούλι θα πεί σκοπιά, φρουρά.Καραούλι είναι η φύλαξη, η προστασία και κάποιες φορές,η καταγραφή, η παρατηρήση. Αυτό σκοπεύουμε να κά...